Referencer Private

Monika fortæller om sin oplevelse på “Fra Stress til balance” forløb i Sydfrankrig med Inspirer

Tak for værktøjerne til at være mig selv i mit parforhold

Vores udfordring, da vi opsøgte Inspirer var, at min hustru og jeg oplevede, at vi var gledet fra hinanden.
Vi fik fantastisk hjælp til at lære at kommunikere. Desværre var det for sent. Min hustrus følelser for mig var forsvundet. Jeg fortsatte med at gå hos Pia og lærte på bedste vis at forholde mig til mig selv og min krise. 

De ”værktøjer” jeg fik af Pia, gjorde det muligt at lukke fortid og fremtid ude af mit system og fokusere på mig selv her og nu. 

Jeg fik lært at anerkende mig selv med de følelser, jeg havde. Jeg lærte, at mine følelser altid repræsenterer sandheden om, hvordan jeg har det, og jeg lærte, at slippe tankerne/dommene fra hovedet om, hvordan jeg ”burde” have det. Følelser kan ikke være forkerte! 

Jeg kom igennem min krise takket være Pia og hendes evne til at tale i øjenhøjde med mig, hjælpe mig til at møde mig selv, præcist hvor jeg er samt opbygge mit selvværd. 

Jeg kan mærke, at jeg så småt er ved at komme igennem som et helt menneske, og det skylder jeg dig, Pia en stor tak for. Jeg er blevet meget bedre til at lytte til min mavefornemmelse og sige fra, hvis jeg kan mærke, at mine grænser bliver overskredet.  Det sker indimellem i forhold til min ekshustru i enkelte situationer omkring børnene. 

Det allerbedste ved at have gået hos Pia er, at jeg lærte at stå ved mig selv i et kæresteforhold:  Jeg mødte for 3 mdr. siden en dejlig kvinde, som er så meget mig… ingen famlen i blinde, da hun er som en åben bog, elsker nærhed, kan tale om følelser, og så er hun bare super frisk, fornuftig og dejlig i en flot blanding. Og mig… jeg er bare glad og nyder livet – TAK. 

Jeg håber du får et rigtig godt og lykkebringende 2017. For mit eget vedkommende vil jeg stå kl. 00 med et glas champagne i hånden og se tilbage på et 2016, som gav mig hår på brystet og evnen til at se frem mod nye tider med alt, hvad det indebærer! 

Du skal i hvert fald have kæmpe tak for alt det du har gjort og lært mig… jeg bruger det og du er derfor tit i mine tanker 

Derfor kan jeg på det varmeste anbefale at række ud efter hjælp hos Inspirer, hvis du/I er i personlig krise. 

Bedste hilsener
32 årig familiefar 

 

 

Livet bliver så rigt og smukt

2014-15 har været en yderst turbulent epoke i mit liv. Jeg er blevet skilt, er blevet genforenet med min voksne datter og hendes børn, jeg har ændret arbejdssituation og sidst, men ikke mindst: Jeg har fundet mig selv.
Med Pia’s hjælp er jeg kommet igennem alt det ovennævnte på rekordtid, og jeg har i den gang lært at rumme mig selv. Der har været mange tårer, men Pia gav mig plads og rummede mig, så jeg oplever, at jeg er kommet meget bedre igennem krisen, end hvis jeg ikke havde søgt professionel hjælp.
Det er uforståeligt for mig, at alle ikke arbejder med at blive afklarede i deres liv.
Livet bliver så rigt og smukt.
Mine varmeste anbefalinger til at dele jeres kriser med Pia, Inspirer.
Venlig hilsen
Lone 

 

 

Tøv ikke, prøv det …….. held og lykke!

Da jeg kom til Pia, var det, fordi jeg selv havde lyst, og alt det, hun står for, var netop det, jeg havde søgt og havde brug for. 

For 2 1/2 år siden blev jeg skilt, og det var mig, som valgte at forlade ægteskabet. Men, at processen skulle være så grim, kold og til tider meget frustrerende, var jeg ikke klar over. Der har været mange op- og nedture siden, og mange nye følelser, som skulle bearbejdes og sættes på plads.
Det kan vi mennesker ikke klare alene, medmindre vi vælger at gå helt ned med flaget og være ligeglade med vores liv. Vi skylder os selv og vores familie at tage fat i vores problemer, og jeg var heldig at finde Pia. 

Pia tog fat i mit svigtende selvværd, udfordrede det lidt (det gør ondt, men føles bare dejligt bagefter) og gav mig nogle enkle værktøjer at arbejde med, for en ting er sikker, hvis du ikke selv arbejder med, får du ikke et velfortjent resultat. Endvidere fik Pia mig til at forstå, at ansvaret på min side er at finde tilbage til mig selv og nyde det fantastiske liv, vi har fået foræret. 

En af de vigtigste ting jeg nu arbejder med er at sige fra på en god måde både over for mig selv og andre, at lytte til mine egne følelser, og acceptere at det tager den tid, det tager at blive hel igen. 

Hvis man skal sige på en skala fra 1-10, hvor jeg var, da jeg mødte Pia første gang, tror jeg nok, at det bliver et 5-tal, nu er jeg på et 8-tal og ser lyset foran mig med kun at kæmpe mod de to sidste tal. Jeg har fået værktøjerne til at afslutte processen, og nu nyder jeg processen og at være mig. 

Coaching styrker dig på mange forskellige måder, og lige som vi skal op til en køreprøve for at få vores kørekort, burde alle gå op til en prøve en gang imellem hos en coach for at se på, hvad det er, vi gør med vores liv og vores ressourcer. 

Tøv ikke, prøv det …….. held og lykke! 

Med venlig hilsen
Anki, 49 år 

 

 

Et helt nyt menneske efter forløbet hos Inspirer

Kære Pia
Et forløb hos dig er afsluttet. Jeg havde aldrig forventet, at det skulle komme til at betyde så meget for mig. Jeg vil gerne fortælle dig, hvad jeg har fået ud af forløbet. 

Mange problemstillinger
Der har været mange problemstillinger involveret i mit forløb hos dig. Det hele startede med, at jeg var stresset og havde svært ved at nå alle mine arbejdsopgaver. Jeg havde også fysiske indikationer, der viste sig at være psykisk betinget bl.a. pga. et usundt parforhold med bl.a. store kommunikationsproblemer. 

En god coach og terapeut
Da jeg startede hos dig var jeg godt forvirret over mit liv. Meget føltes surrealistisk og frustrerende, fordi jeg havde mistet overblikket, og nærmest ikke kunne kende forskel på rigtigt og forkert længere. Jeg følte mig fastlåst og frustreret over mine oplevelser, som jeg ikke længere kunne håndtere, forstå eller anerkende. Men du var god til at se klart, og god til at finde ind til kernen af problemerne, hvor jeg selv var forblændet af diverse faktorer, der for mig gjorde tingene indviklede. 

Terapi med udgangspunkt i mig
Jeg insisterede på forhånd på, at jeg ville blive i mit forhold, og du var hele tiden meget tro mod mit mål. Selvom mange har foreslået at arbejde i en retning, hvor jeg skulle væk, valgte du at se situationen fra MIN side og arbejde på MINE præmisser. Du gjorde mig opmærksom på dine meninger, men respekterede, at jeg på nuværende tidspunkt ikke er klar til at gå, og sammen arbejdede vi ud fra det. 

Ingen har taget mig så alvorligt som dig, og været i stand til at se udover egne reaktioner på de dramatiske begivenheder. Du har ikke blot hørt på mig, men også sat dig grundigt ind i problemstillingerne, diskuteret rationelt, og er kommet med konkrete og brugbare løsningsforslag. 

En proces
Jeg forventede ikke, at der ville ske fremskridt på kort tid, og det gjorde der heller ikke fra uge til uge. Nogle gange gik det faktisk dårligere. Jeg længtes efter, at tingene i mit forhold kunne fixes på en enkel måde, men måtte tålmodigt vente på, at jeg selv var parat til at gå igennem forskellige processer, for der findes intet fix. Det overraskede mig, at fokus først og fremmest var på MIG og MINE følelser. Terapien blev først og fremmest en proces, der afhang af min egen udvikling med at erkende nok så kontroversielle ting. Men du gav aldrig op og selv på tidspunkter, der føltes som tilbageskridt, opmuntrede du mig til at klø på, og blive ved at arbejde på at komme videre. Når vi ikke sås, fandt jeg styrke i at tænke på din entusiasme og tillid til mig. Når jeg ser tilbage, kan jeg nu se, at meget har ændret sig ved mig, og det er i hvert fald fundamentet for, at tingene måske kan ændre sig i mit forhold. 

Erkendelser
Det har været hårdt at måtte erkende de mange ting, som i årenes løb er fortrængt blot for at have en tålelig hverdag. Det er mærkeligt, at man kan glemme noget, bare fordi man ikke kan rumme det. Men du fik mig til at huske en masse, og du fik mig til at indse, at mine følelser er ok. Alle de gamle ting fik mig til at mærke en meget overraskende og enorm vrede, som jeg aldrig har mærket før. Men det var godt at mærke den og tillade mig selv at udleve vreden i dit rum, fordi jeg igennem mange år har trænet mig i at ignorere mine følelser for at kunne holde tingene ud. 

Selvom forløbet hos dig er slut for denne gang, er det jo ikke fordi, at forholdet er blevet ideelt. Der vil altid skulle arbejdes for en masse ting – dét er jeg overbevist om. Det, der har gjort forskellen er, at jeg er ved at finde tilbage til mig selv. som jeg var engang, og som jeg fortsat ønsker at være. Jeg har i en lang periode ikke været tro mod mine grund-læggende værdier, og jeg haft lavt, nærmest ikke-eksisterende selvværd. Men du har hjulpet mig til at indse, at jeg har ret til at være den jeg er, og at mine følelser er gode nok. 

Tillid
Forløbet hos dig har været meget grænseoverskridende for mig. Jeg har måttet erkende og grave mange ubehagelige minder frem – men du har lært mig at systematisere, mærke, erkende og anerkende mine følelser. Det har jeg kun kunnet gøre, fordi jeg har så stor tillid til dig og kan stole på dig 100 %. Hos dig turde jeg fortælle om tabuer, som jeg vidste, at de fleste andre mennesker ville dømme mig for, og give mig deres egen mening om, hvad de ville have mig til at gøre – men uden at jeg selv var parat til det. At jeg turde være ærlig har også bevirket, at jeg har fået nogle ærlige svar, som jeg kunne bruge til noget. Efter hver session har jeg fået noget værdifuldt at tænke over, og det var vigtigt for at komme til bunds i mine følelser og for at indse, hvilke følelser, jeg hidtil har gemt væk. 

Forløbet har været meget afsluttende, og det har været utrolig vigtigt for mig at kunne tale om tingene på en nøgtern måde uden at ende med at blive helt desillusioneret. Du var på udmærket vis i stand til at vende en masse brikker og få dem sat ned igen, så jeg kunne mærke mig selv igen, uden at være styret af ubehagelige hændelser. Alt sammen med venlig erindring om, at jeg naturligvis selv har ansvaret for at komme videre og forholde mig til fortiden, når jeg rammes af ubearbejdede følelser. 

Fremtiden
Der er ingen tvivl om, at jeg stadig har meget at lære, og at der er mange processer, der skal gennemgås. Jeg tror stadig, at det kan være relevant at komme hos dig i fremtiden, fordi jeg tror at mine problemstillinger er så dybe, at de kræver mere end 3 måneders terapi. Jeg er dig dybt taknemmelig, fordi du hjalp mig til at komme videre. Jeg var ved at blive overtaget af andre menneskers holdninger, var dybt usikker og kunne dårligt tænke en selvstændig tænke, fordi jeg var så nervøs. Det har været svært for mig at sætte grænser i mit forhold, men du har vist mig, at før jeg respekterer mig selv, gør andre det heller ikke. Jeg var en overgang bekymret for, om det hele ville ende med en hospitalsindlæggelse, men de fysiske tegn på stress forsvandt i takt med, at jeg arbejdede med mig selv. 

Så Pia… tak fordi du kunne rumme mig. Det kunne ikke engang jeg selv. 

Kærlig hilsen 

En kvinde først i 40’erne, gift og mor til 2 små børn 

 

 

Kæmpe hjælp at komme hos dig

Spontan udtalelse 14. april 10: 

Pia, jeg er meget glad for at komme hos dig. Jeg føler, det hjælper mig meget, at vi har vores samtaler. Hver gang tager jeg noget brugbart og værdifuldt med mig, som jeg bruger. 

Fraskilt kvinde i 30’erne 

 

 

Gode værktøjer

Hej Pia. 

Jeg må fortælle, at jeg har haft stor gavn af de værktøjer, du har givet mig. Det har virkelig været en øjenåbner. Tror jeg fortalte dig sidst vi mødtes, at jeg var begyndt at se en kvinde. Det, jeg vil sige, er, at i den korte tid jeg har kendt hende, har der været situationer, hvor jeg har haft behov for at sige fra. Jeg har virkelig kunnet mærke, når jeg har haft behov for at give min mening til kende og udtrykke mine behov. Det har jeg så gjort, og jeg har i den grad erfaret og mærket, at det har givet stor respekt. Så meget, at min nye kæreste har erklæret mig sin helt store kærlighed. Jeg tør nu tro på, at jeg for første gang i mit voksne liv, tør stå ved mig selv i et kæresteforhold. Det gør ikke, at jeg ikke også vil gøre noget godt for hende, men jeg er stoppet med automatisk at indtage rollen som den store pleaser, som blev mere og mere selvudslettende og til sidst helt mundlam. 

Tusind tak for al din støtte. Jeg føler mig rigtig godt rustet til igen at være en del af et kæreste-forhold, men jeg får nok brug for din hjælp igen efter sommerferien, når jeg vil begynde at kigge på, hvad jeg vil med min jobsituation. 

Bedste hilsener
Den supertilfredse nyskilte fyr i fyrrerne 

 

 

Lært at stå ved mine følelser

Hej Pia. 

Stor TAK til dig for din støtte gennem min krise: Skilsmisse, barn af alkoholiker, lavt selvværd. 

Du får mig virkelig løftet mit humør mere og mere for hver gang, jeg besøger dig, og jeg sætter stor pris på det. 

Jeg oplever, at jeg med dine øvelser har lært at stå ved mine følelser i stedet for at pakke dem væk.
Til min egen overraskelse har jeg slet ikke følt nogen vrede. I stedet har jeg været i stand til at formulere til min eksmand, at jeg synes, det vil være dejligt, hvis vi kan afvikle stille og roligt i en ordentlig tone. Har ikke skrevet noget personligt. Der er jo stadig en del praktisk, som skal på plads, og jeg har derefter kun været praktisk. Jeg føler, han søger konfrontationen nu. Han er direkte ubehagelig og viser af mystiske grunde stor afsky, men jeg har formået ikke at falde i og ikke haft behov for at forsvare mig selv, som jeg ellers plejer. Så alt i alt føler jeg store fremskridt. Men øvelserne husker jeg, hvis vreden kommer igen, og ellers kommer jeg susende igen til dig  

Jeg oplever stor taknemmelighed for at have mødt dig og dermed fået genvundet min tillid til behandlere. (Har tidligere gået hos psykologer og savnet dialogen). 

Kærligst
Den tidligere frustrerede fraskilte kvinde midt i fyrrerne 

 

 

Glæde og overskud

Da jeg kom til Pia, havde jeg ingen tillid til behandlersystemet! 

Gennem de seneste 15 år har jeg konsulteret adskillige psykologer og enkelte psykiatere, og de har alle som en været optagede af at diagnosticere mig, så de kunne putte mig ned i den kasse, de nu syntes, jeg passede ned i. 

En af psykologerne opfordrede mig endda til at hævne mig på min far, som var en tyran og aldrig viste sin kærlighed til mig, før han lå på dødslejet. Hvilket gjorde at jeg tabte alt for disse typer behandlinger. Min oplevelse var blot, at jeg slet ikke oplevede at føle mig rummet af disse behandlere. 

Gennem to veninder, som begge havde konsulteret Pia, med hver deres grund, blev jeg anbefalet at give det en sidste chance. På daværende tidspunkt var jeg så langt nede, at jeg slet ikke kunne fungere. Jeg var ude af stand til at være alene, og det værst tænkelige scenarium for mig var, hvis min daværende kæreste ville gå fra mig. 

Min arbejdsgiver betalte de første konsultationer for mig, og han kunne straks mærke forskel. Sammen kæmpede vi for at få PFA Sundhedsforsikring til at dække yderligere behandlinger hos Pia, selv om hun ikke er psykolog – men jeg nægtede at sætte mig foran endnu en psykolog. Efter måneders kamp gav PFA efter. 

Det er mig derfor magtpåliggende at redegøre for, hvordan min udvikling har været. Nedenstående udsagn skriver jeg som de spontant dukker op: 

Mit liv og jeg er gået fra mørke til lys: Jeg har fået bearbejdet alt det ”tunge”, der fyldte inden i mig igennem mange mange år. 

Nu er min grundfølelse GLÆDE & OVERSKUD. 

Jeg gør noget godt for mig selv, et eksempel: Får lavet en tatovering som symbol på min forvandlingsproces og det at gøre noget for mig selv. 

Når jeg i dag hjælper min mor, oplever jeg en glæde, at min mor er mere modtagelig for at tage imod hjælp, idet hun virkelig har bemærket min forvandling. Det er lettere for hende at tage imod min hjælp, når jeg udstråler overskud. 

Jeg er langt mere imødekommende og åben over for mine omgivelser, og har lært at sige fra.. 

Jeg fokuserer på, hvordan jeg eliminerer det negative, når det dukker op i mit liv. Tidligere parkerede jeg negative følelser, og det hobede sig op, nu tager jeg imod dem med åbne arme og bearbejder dem. Det har været hårdt at lære og har gjort ondt, og i mine samtaler med Pia har jeg – især i starten – foretrukket at tale om, hvorfor de andre gjorde, som de gjorde. 

Pia rummede mig, og tilpassede sine spørgsmål og kommentarer til mig, så det var afstemt til, hvad jeg kunne tåle at høre på pågældende tidspunkt/dage. 

Nu giver jeg plads til mine følelser og lytter til dem, jeg har accepteret min situation og kan se en vej frem! 

Det bevirker, at jeg er langt mere tålmodig i min hverdag og i forhold til min søn. 

Det indblik, jeg har fået i min livsbagage, gør, at jeg nu forstår, hvorfor den påvirker mig, som den gør og jeg har fået nogle værktøjer, som hjælper mig med at håndtere dem. 

Jeg oplever, at jeg har gennemgået en ”omskoling” af mig selv. Jeg har sluppet de tunge ting, som har ulmet i mig igennem mange år, samt blevet langt klogere på ting i hverdagen, som før har været et problem. 

Min relation til min mor, som har været meget bekymret for mig grundet min tilstand tidligere, er blevet endnu tættere. Min mor udtrykker dyb taknemmelighed for, at jeg har gennemgået denne smukke forandring. Hun kan mærke, at jeg – som hun – også er blevet meget bedre til at tage imod og åbne op. 

Den bonus, jeg sidder med nu er, at jeg kan være mig selv. Tidligere skulle jeg have en kæreste for enhver pris, jeg lyttede ikke til andre og kunne selv. Nu har jeg lært at håndtere at være alene, åbne op, græde og grine uanset tid og dag. 

Jeg har taget sorgen over at miste min far og miste min kone på mig. 

Jeg bliver mere og mere selvkørende, men alligevel mærker jeg angsten for at ryge ned i det sorte hul igen, da jeg har rigtig mange ting. Derfor ved jeg, at jeg igen vil tage fat i Pia, så vi sammen kan forebygge et eventuelt tilbagefald, hvis jeg mærker symptomer på dette. 

Jeg giver hermed min varmeste anbefaling til at lade Pia hjælpe jer, hvis I har svært ved at komme i kontakt med og rumme jeres følelser! Pia har været en kæmpe hjælp for mig. Det var svært i starten, men hun lærte mig at åbne mig. Mit liv er rykket fra det sorte til det lyse. Nu tager jeg kampene, når udfordringerne kommer. 

Mine nærmeste: Min mor, min søns mor, min ekskæreste samt et par venner har alle udtrykt, at de kan mærke stor forskel på mig. Nu viser jeg følelser, som jeg aldrig har kunnet eller gjort, og jeg er åben over for dem og står ved mig selv. 

Bedste hilsener 

Kent Webersen 

 

 

Tænker på en anden måde 

Jeg har været til samtaler hos Pia Jensen, Inspirer over et forløb på nogle måneder. 

Pia fik mig til at tænke på en anden måde. En måde der gavner mig og derved også min familie, da jeg nu har mere overskud og hviler i mig selv. 

Pia er meget forstående, hun dømmer ikke én for de valg, man træffer. Hun tager udgangspunkt i valget og arbejder ud fra det. Uanset hvor mærkelige valgene er. Det er rart at kunne læsse af og få en fornuftig respons. 

Hvis jeg kommer ud i en situation, hvor mit liv bliver problematisk igen, vil jeg søge hjælp hos Pia Jensen, Inspirer igen. 

Jette Framvig